Airco reparatie en service

Airco zorgt voor extra comfort, zeker tijdens lange autoritten. En draagt bij aan uw alertheid en veiligheid in het verkeer. Op warme, zonnige dagen is het al snel bloedheet in de auto. Het is dan een verademing om een verkoelend airco systeem aan te zetten, tenminste als deze goed werkt. Het is niet prettig als er warme of onzuivere lucht geblazen wordt. Of als uw airco veel geluid maakt.

Airco onderhoud

Uw airco heeft af en toe onderhoud nodig. Een aircosysteem verliest ieder jaar standaard 5 tot 10% koelmiddel of koudemiddel. Hierdoor wordt de druk minder in uw airco. Na een paar jaar gaat u merken dat de koelcapaciteit sterk afneemt. Te weinig koelmiddel in uw airco kan leiden tot ernstige schade aan uw compressor. Deze krijgt dan te weinig smering met het koelmiddel. Nog een vervelende bijkomstigheid is dat uw brandstofverbruik oploopt als uw airco systeem niet goed werkt. Redenen genoeg dus om uw airco regelmatig door ons te laten controleren.

Airco reinigen

Ruikt uw airco muf? Laat uw airco dan reinigen. Autobedrijf van den Broek reinigt de verdamper van uw aircosysteem met een speciaal middel dat bacteriën en andere micro-organismen doodt. De behandeling vertraagt bovendien de groei van nieuwe schimmels en bacteriën. Na deze schoonmaakbeurt behoren nare geurtjes tot het verleden.

Airco vullen

Ieder jaar neemt het koudemiddel of gas af in uw airco, vanwege een standaardverlies van 5 tot 10%. Doordat de druk in uw airco minder wordt, koelt deze minder goed. Ons advies is om uw airco elke twee jaar na te laten kijken en bij te vullen.

Airco systeem met koelmiddel R134A of R1234YF

Er zijn twee soorten aircosystemen die gebruik maken van een ander koudemiddel. De wat oudere systemen zijn gevuld met koelmiddel R134A. Nieuwe airco’s koelen met het gas R1234YF. Autobedrijf van den Broek heeft de apparatuur in huis om beide airco systemen te onderhouden, repareren en vullen met koudemiddel. Wij kunnen altijd een diagnose stellen voor uw airco en op basis daarvan een vrijblijvende offerte aanbieden. Wilt u advies of heeft u vragen over uw airco systeem? Neem dan contact met ons op.

Airco reparaties en Service, autobedrijf van de broek, apk keuring, kleine beurt, grote beurt, airco service, zomerbanden, winterbanden, onderhoud campers, onderhoud bussen, schadeherstel
Airco reparaties en Service, autobedrijf van de broek, apk keuring, kleine beurt, grote beurt, airco service, zomerbanden, winterbanden, onderhoud campers, onderhoud bussen, schadeherstel
autobedrijf van de broek
autobedrijf van de broek